Görögdinnye koktél

Görögdinnye koktél

Egyszerűen elkészíthető gluténmentes nyári görögdinnye koktél. Az első kedves vendégeket ezzel az itallal kínálom.  Ez a recept nemcsak finom, hanem mutatós is. Móka és kacagás barátokkal vagy a családdal együtt elkészíteni a görögdinnye koktélt.

Hozzávalók

Csak görögdinnye kell hozzá, attól függ mennyi, hogy hány embernek lesz.

Elkészítés

A dinnye alját stabilizálom majd meglékelem a tejét. A piros belsejét egy tálba kiszedem, a magokat eltávolítom majd összeturmixolom. Ha valaki nem szereti a darabokat benne akkor érdemes leszűrni és úgy a pohárba tölteni.

 

Ha nem szeretnél bajlódni a dinnye héjával, akkor csak ki kell szedni a dinnye belsejét és egy tálba leturmixolni. A görögdinnyének magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma, így hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Csupán folyadékpótlásra is tökéletes gluténmentes választás. Gyerekeknek és felnőtteknek is kiváló kerti party koktél. Felnőtteknek lehet a kis alkohollal is megbolondítani, mondjuk vodkával vagy pezsgővel. Díszítésnek elég egy egyszerű kis esernyő meg egy pár színes szívószál. De itt már csak a kreativitás szab határt. Ha kiürül a görögdinnye koktél érdemes után tölteni a „poharat”. Akár más gyümölcsitalt is lehet tölteni bele. Sőt ha valaki túl sűrűnek találja az alaplevet fel lehet hígítani egy kis vízzel vagy gyümölcslével.

Ha téli hangulatú italra vágysz akkor ajánlom a forralt bort.

Comments are closed.

Post navigation

  Next Post :