Amerikai kólás hús

Amerikai kólás hús

Felfoghatatlanul furcsának tűnt az amerikai kólás hús recept, amikor az USA-ban élő barátnőm először elmesélte a Skype-on.  Jót nevettem az egészen, egyszerűen nem hittem el, hogy ez tényleg jó lehet. Magamtól soha nem főztem volna meg a húst egy üveg kólában, pláne nem chilis szósszal. Azt hiszem jópárszor hitetlenkedve megkérdeztem a barátnőmtől:

Neked ez tényleg ízlik?

 végül megunta a kérdezősködést és azt mondta:

Próbáld ki te is és majd meglátod!

Kipróbáltam, isteni finom lett. Olyan ízvilágot kaptam, amire álmomban sem gondoltam. Nem csak nekem ízlett a családomnak is. Nagy kedvencünk lett és ami a legjobb benne, hogy teljesen  gluténmentes. Persze kóla íze, az nincs.

A kalóriák miatt aggódsz? Egy applikációval (bocsi csak angolul van) kiszámolgattam azt is:

Nem tudok én se mást mondani, ki kell próbálni. Ha még mindig sok a kalória, akkor light kólával készítsd.

Hozzávalók

  • egy jó nagy darab ( kb. 50 dkg) disznóhús egészben
  • 2 x Heinz Sweet Chilli Tomato Ketchup
  • 0,5 l Coca-Cola
  • 0,5 l víz
  • pici bors

Elkészítés:

Egy fazékba öntöm a kólát, bele teszem a húst, majd rányomom mindkét chili szószt. Felöntöm az egészet vízzel és miután egy kevés borsot is hozzáadtam fedővel lefedve felteszem főni. Hat vagy akár nyolc órán át főzöm lassú tüzön. Néha megkeverem, hogy ne égjen oda. Slow cookerben vagy kuktában hamarabb is elkészül. Sokszor elgondolkodtam azon, hogy a kenyéren kívül milyen más körettel lenne jó, de aztán végül mi mindig csak gluténmentes kenyérrel ettük.

Ha inkább egy hagyományos spanyol ételre vágysz akkor a paellát ajánlom.

Comments are closed.

Post navigation

Previous Post :