Magyaros párnácska

Magyaros párnácska

Lehet, hogy van ennek az ételnek valamilyen más neve is, de nálam csak magyaros párnácska néven fut. Fűszeres, kicsit zsíros, talán nem is olyan szép, de nekünk ízlik.

Hozzávalók

  • egy negyed vöröshagyma
  • 10 dkg gluténmentes kolbász, vékony karikára vágva
  • 10 dkg sajt, felkockázva
  • Leveles tészta
  • pirospaprika, só, bors

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát nagyon kevés olajon egy kevés sóval és borssal megpirítom. Amikor már aranybarna hozzáadom a pirospaprikát, jól elverem és hagyom kihűlni. A kolbászt, ha nem szeletelve vettem, akkor felkarikázom. A sajtot kis, nagyjából 1×1 centméteres kockákra vágom. A leveles tésztalapot egyforma kis négyzetekre vágom. A négyzetek egyik felét félreteszem, a másik felét pedig egymástól 1-2 centiméterre a tepsibe teszem. A tepsiben lévő a lapok közepére, egymásra pakolva teszek egy kolbász karikát, egy sajt darabot és egy kiskanálnyi sült hagymát. A félre tett leveles lapokat egyenként ráteszem a tepsiben lévő lapokra és a szélüket jól összenyomom.

Másik módszer szerint a leveles lapot elfelezem és az egyik felére egymástól 3-4 centiméterre teszem a feltéteket majd ráborítom a másik leveles lapot és finoman a töltelékek körül összenyomom a tésztát, majd egy késsel vagy pizzavágóval szétvágom a tésztát kis párnácskákra.

Sütőben nagyjából 15-20 perc alatt megsül.

Ha maradt még energiád egy sajtos rudat is összedobhatsz gyorsan.

Comments are closed.