Sajtos sült gomba

Sajtos sült gomba

Kiráz a hideg ha meghallom, hogy a sajtos sült gomba. A helyzet az, hogy gombával, mint olyannal erősen hadilábon állok. Nem tehetek róla, egyszerűen nem szeretem a gombát. Nagyon kevés étel van, amiben megeszem. Tudom, hogy nem helyes válogatni. Pláne annak nem, aki gluténmentesen étkezik és kevesebb étel közül tud válogatni. De jelenleg ez a helyzet.  Persze tudom, hogy majd egyszer ez is változni fog. Gyermekkoromban az uborkát utáltam, de most már szívesen fogyasztom. Mások körülöttem szeretik a gombát, így időről-időre lelkesen szoktam gombás ételeket készíteni. Eleinte a tudásom a gombapörköltben kimerült, aztán egyszer nagy szerencsémre a zöldségesben az eladó hölgy elárult nekem pár gombás receptet. A sajtos sült gomba is az eladó hölgy receptje, amiért nagyon hálás vagyok.

Hozzávalók

  • nagy gombafejek
  • érett sajt (kék sajt vagy Cheddar)
  • kókuszolaj spray

Elkészítés

A gombát megmosom és megpucolom. A tönk alját levágom. Egy tepsit kókusz olaj sprayvel befújom, ráteszem a gombákat úgy, hogy a lemezeik fölfelé nézzenek. Picit megsózom, megborsozom, majd egyet egyet fújok a sprayjel. A sajtot kis darabokra vágva a gombafejekre teszem. Előmelegített sütőben nagyából 25 percig sütöm 200°C fokon.

Figyelem! A gomba nagyon veszélyes is tud lenni, ezért csak olyat szabad fogyasztani, amit gombaszakértő bevizsgált. Egy erdőben talált, bevizsgálatlan gombából készített ebéd akár az egész családot súlyosan megmérgezheti.

Ha húsos sült ételt keresel, akkor ajánlom a sajtos rakott tarját.

Comments are closed.

Post navigation

  Next Post :
Previous Post :