Sütőtök készítés

Sütőtök készítés

A sütőtök készítés nem egy bonyolult dolog, de úgy érzem van pár tippem, ami hasznos lehet. Nem tudom megígérni, hogy most a legeslegfinomabb sütőtök készítési technikát mutatom be mert a tök íze nem rajtam múlik. A sütőtökök egyediek mint a dinnyék, vagy jó lesz vagy nem. Mindenesetre remélem sikerül a vásárlásnál egy jó tököt kiválasztanod.

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök

Elkészítés

A tökről lemosom a földet, majd megtörölgetem és egy nagy vágódeszkára teszem. Egy éles, széles peremű kést keresek és szeletekre vágom a tököt.

VIGYÁZAT! Nagyon könnyen el lehet vágni a kezünket a sütőtök darabolása közben ezért fontos az koncentráció a vágásnál. Én igyekszem figyelni arra is, hogy az ujjaim mindvégig a kés fölött legyenek a vágás közben. Ha úgy érzem nem jó kést választottam, inkább változtatok a késen minthogy elvágjam az ujjam. Volt már olyan tök, amit fűrészszerű recés késsel tudtam csak elvágni.

Egy nagy tepsibe alufóliát vagy sütőpapírt teszek és egyenként ráteszem a sütőtök szeleteket. Lehet alufólia vagy sütőpapír nélkül is sütni, de én utálom takarítani a tepsit a kifolyt tök maradványoktól, ezért inkább használok valamit, ami megvédi a tepsit. Előmelegített sütőben, 200°C-on addig sütöm, amíg meg nem puhul a tök. Villával vagy fogpiszkálóval szoktam megszurkálni és ellenőrizni, hogy jó-e már. Pontos időt nem szeretnék írni, mert nincs két egyforma sütőtök, de azért általánosságban elmondható, hogy egy óra sütés biztosan kell.

Ha úgy gondolod, hogy túl hosszú idő amíg megsül a tök, nincs kedved kivárni, de mégis ennél egy kis sütőtököt akkor ajánlom a sütőtök krémlevest, az hamar megvan.

Comments are closed.

Post navigation

Previous Post :