Sült polip virsli

Sült polip virsli

Néhány hete, amikor a vendégeimet megkérdeztem, hogy mi legyen a vacsora a kis hat éves barátnőm gondolkodás nélkül rávágta, hogy sült polip virsli.

Hogy mi? – kérdeztem vissza. 

Sült polip virsli! – jött határozottan a válasz.

Aham, értem, de el tudnád nekem magyarázni, hogy az micsoda?

Jaj, Zsuzsi hát nem tudod az micsoda? Na, majd apa megmutatja.

Így is lett, az apja ripsz-ropsz megtanította nekem, hogy milyen is a sült polip virsli. Bevallom én előtte csak haránt, két irányban vagdostam be a virslit.  Polip formában jó ropogósra sül a virsli, ezért nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is nagyon ízlett.

A boltban a virsli kiválasztásánál nagyon oda kell figyelni, mert tapasztalatom szerint a legtöbb virsliben sajnos van glutén. Írtam már erről a paprikás krumpli receptemnél is. Én a virslik közül azt szoktam megvenni, amiben magas a hús tartalom, előre csomagolt és lehetőleg rá van írva, hogy gluténmentes.

Hozzávalók

  • annyi gluténmentes virsli amennyit megbírsz enni
  • olaj

Elkészítés

A virslit keresztben félbevágom. Az egyik felének a végét megfogom, megtartok egy kb 1-2cm-es szakaszt, ez lesz a polip feje, majd a virsli többi részét bevagdosom. Ezek lesznek a polip lábai. Először félbe, négy felé, hat fel, majd nyolc felé vágom a virsliket. Ezután egy serpenyőben felhevítem az olajat és beleteszem a „polipokat”. Addig kell sütni,  amíg egy kicsit meg nem barnul. Hő hatására szét szoktak nyílni, így a végén könnyű felállítva még sütni őket egy kicsit. Gluténmentes ketchuppel, mustárral, kenyérrel tálalom. Ha nem kapok gluténmentes kenyeret, akkor gluténmentes abonettel vagy rizsfelfújttal szoktam enni.

 

Desszertnek jó mellé a madártej.

Comments are closed.

Post navigation