Thai curry szósz gluténmentes rizstésztával

Thai curry szósz gluténmentes rizstésztával

A thai curry szósz gluténmentes rizstésztával gondolatban elrepít bennünket egészen Ázsiáig. A citromfű, fokhagyma, paprika és a thai curry pontos arányát nekem európai embernek iszonyatosan nehéz eltalálni, ezért én ezt az ételt előre elkészített szószból szoktam készíteni. Néha, hogy elnyomjam a curry csípős ízét kókusztejjel öntöm fel. Pillanatok alatt elkészül és pálcikával is lehet enni.

Hozzávalók

  • 20-30 dkg csirkemell
  • 1 db paprika
  • Loyd Grossman Thai szósz
  • 1 csomag rizs tészta

Elkészítés

A szósz

Egy kis olajon a kockára vágott csirkemellet arany barnásra pirítom. Egy kevés sót és borsot is adok hozzá. Amikor a hús már minden oldalán megsüt hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Pár percig összesütöm a paprikát és a húst, majd hozzáadom a thai szószt. Ha még az üvegben marad egy kis szósz, akkor ahhoz max. 1 dl vizet teszek és azzal átmosom az üveget, majd bele öntöm a szószba. Nagyjából negyed óra alatt összerottyantom a szószt úgy, hogy közben azért néha megkeverem.

A tészta

Egy fazekat teljesen tele töltök forró vízzel. A folyamatosan forrásban lévő vízbe egy olyan szűrővel, ami bírja a magas hőmérsékletet beteszem a gluténmentes rizstésztát. Nagyjából két percet főzöm, néha megforgatom, majd leszűrés után egy tányérba teszem. Érdemes egyből jól összekeverni a szósszal, mert különben nagyon összeragad a tészta. Vigyázat egy picit csíp a szószban lévő curry.

Túl távol keleti neked ez az ízvilág? Inkább egy jó gluténmentes hamburgert ennél?

Comments are closed.

Post navigation

Previous Post :