Uborka saláta

Uborka saláta

Az uborka saláta önmagában szerintem nem nagyon állja meg a helyét. Köret ez, de valahogy nem is teljes értékű köret, hanem csak úgy esszük a főétel mellé. Olyan étel ez, amit nagyon nem veszünk észre csak akkor, ha valamilyen okból kimarad. Igazából mondjuk egy rántott húsz szuper tud lenni uborka saláta nélkül is, de hát ugye mégiscsak azzal az igazi. Így mondhatni ez lesz az a köret, ami feldobja az egész ebédet. Érdekes, hogy egy alapanyagnak (jelen esetben az uborkának) mennyire meg tud változni az íze bizonyos konyhatechnológiai eljárások során. A friss nyers uborkát egyáltalán nem szeretem, de az uborka salátából bármennyit meg tudnék enni. Ugyan az a zöldség mégis teljesen máshogy állok hozzá saláta formájában.

Nálunk leggyakrabban rántott hús mellé szokott készülni, de tök jó egy sima grillezett csirkemell vagy egy mustáros feleken mellé is.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál 20%-os ecet
  • 1 csipet só
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db kígyóuborka

Elkészítés

Az uborkát legyalulom lehelet vékony karikákra és lesózóm. Húsz percig állni hagyom. Majd egy külön tálban elkészítem a salátalevet cukor, ecet, bors és pirospaprika felhasználásával. Miután az uborka levet eresztett kicsavarom a levét és a megmaradt uborkákat a lébe teszem. Egy éjszakára érdemes hűtőbe tenni, hogy jól össze érjenek az ízek. Tálaláskor pirospaprikával díszítem.

Uborka saláta mellé desszertnek mellé nagyon jó a császármorzsa.

Comments are closed.

Post navigation

  Next Post :
Previous Post :